Přípravy na cestu do Himaláje

PRVNÍ REPORT Jmenujeme se Lucie, Štěpán a Tomáš a zanedlouho ve Sluneční škole v Kargyaku vystřídáme Nikol se Štěpánem, což bychom to měli stihnout asi do 20.září. Zatím jsme stále ještě v Čechách...

Zatím jsme stále ještě v Čechách, zařizujeme vše potřebné (víza, pojištění, očkování, pevnou obuv, teplý oděv, sestavujeme seznamy potravin, učebních materiálů pro děti, vybavení lékárničky, …) a doufáme, že na nic nezapomeneme.
Štěpán odlétá směr Indie už za pár dní, přesně 4. září. Poletí do Dillí, kde na ambasádě vyzvedne materiál, který tam pro nás zanechali milí dárci, a odtud odjede autobusem do Manalí. Tam bude zařizovat nákupy všeho potřebného pro školu, pro nás i pro dvojici, která přijde do Sluneční školy v lednu po nás. A to vše do doby, než za ním dorazíme my dva, což by mělo být kolem 10., 11. září. Potom, už všichni společně, pojedeme kam až to půjde. Do Darchi, Palama či do Zanskar Sumdo, kdo ví. Pojedeme zkrátka až tam, kam povede nově budovaná silnice. Tam pobudeme 2 až 3 dny kvůli aklimatizaci. Pak už se pěšky s koňmi naloženými nákladem vydáme na několikadenní pochod přes zasněžené sedlo Shingo La (5,091 m) až do vesnice, kde na nás snad bude čekat Nikol, Štěpán, děti a škola.
Bojíme se a těšíme zároveň. Ale těšíme se moc.

Příští report snad tedy zašleme už přímo z Kargyaku!

Zpět k článkům.