Nešťastné zranění

Zdravíme z Kargyaku. Tentokrát však nemáme jen pozitivní zprávy. V pátek ráno došlo k nešťastnému úrazu našich kamarádů. Jirku s Danem zavalil kousek od vesnice sesuv svahu. Oba byli po dlouhém čekání na helikoptéru v sobotu ráno transportováni do Delhi. Doprovodila je Karolína. Podle posledních zpráv je Dáňa v pořádku. Jirka čeká na operaci v nemocnici v Delhi. Všichni se modlíme, aby dopadla dobře. Ostatní jsou v pořádku a zdraví. K našemu týmu se postupně připojili Sicilián Andrea a dvě polky Justýna a Sofie. Na dva dny nám pomáhal i švýcarský páreček Scott s Florance a Izraelec Noel. Minulou neděli vyrazila většina týmu do vedlejší vesnice Chi, kam nás pozvali místní vesničané. Jeden vážený mnich z kláštera v Lamayuru zde vedl modlitbu. Odtud se část naší skupiny přesunula do vesnice Tangso, kde funguje Amchi school podporována francouzskou NGO. Díky Norbuove výletu do blízké doksy - nomádské vesnice, kam se s ním prošel na jednu noc i Jirka s Járou, jsme zásobeni jogurtem, sýrem - víceméně tvarohem a báječným jačím máslem. S Jindrovými gastrozkušenostmi se v kuchyni dějou doslova divy a my si nemáme nač stěžovat. Navíc dnes/v neděli dorazila další posila z Lehu, Michal s Jitkou. Ti přivezli spoustu zeleniny a koření, a tak se každodenní strava rýže nestává neoblíbenou. Gábina s tenamem stále jednají v Padumu a Kargilu, aby všechny administrativní a legální záležitosti byly v pořádku, čekáme že se však v týdnu objeví tady u nás ve vesnici. Odešel pecař Tomáš a Francouz Antony, kteří nám doposud pomáhali. Nahradili je však právě dorazivší Izraelci Eden a Jose, kteří chtějí několik dní zůstat.

Stavební práce pokračují, jak jen nám to místní podmínky dovolují. Noví kameníci z Darchi odstraňují z vytýčených základů překážející balvany, některé velikosti až 5ti kubíků. Navíc z nich tvoří šikovné kamenné cihly, které poté využijeme v konstrukci. Byla dokončena terasa ve svahu, máme již velkou část výkopu a brzy začneme zdít základy. Stále netrpělivě čekáme na další pracovní posily z Manali, každým dnem mají dorazit.

Dnes v neděli jsme uspořádali dětský sportovní den pro děti z Kargyaku a okolních vesnic. Vše se zdařilo nad očekávání výborně, nakonec i počasí nám přálo. Za týden bude akce pokračovat v sousední vesnici Tangso a za dva týdny opět u nás. Kromě spousty dovednostních a znalostních her, fotbalu a dalších sportovních aktivit, čekala děti i bohatá tombola.

Děkujeme všem za podporu doma i jinde ve světě.

Zpět k článkům.