Dělnická parta konečně míří do Kargyaku

image
Během víkendu a následujícího týdne se nám lehce zúžil náš Surya tým. V sobotu odjel Honza s vesničanem Lobsangem na nějaký čas do Manali, aby konečně přivedli dlouho slibované a očekávané dělníky. Ty potřebujeme k rychlejšímu postupu při zdění venkovních kamenných zdí. Měsíc trvajícím telefonickým slibům mistra Arjuna, že „labour tomorrow coming“ se zkrátka už nedalo věřit. Indie a její nástrahy nás tady celkem vyškolily.

Podle posledních zpráv dnes ráno vyrazila z Manali skupinka dvaceti dělníků a mistrů pod vedením vesničana Lobsanga. Věříme, že během tří dnů by mohli dorazit k nám do Kargyaku.

Honzovi tímto přejeme na dálku vše něj k jeho třicátinám! Oslava s dortem proběhne jen co se vrátí do Kargyaku.

Spolu s Honzou odjela do Manali i Evča, která odtud pokračuje do Dillí a do Čech. Evča nám tu měsíc vydatně pomáhala nejen v kuchyni. Ve středu odešel i sinolog Ondra. Díky všem!

V neděli se u nás zastavili čtyři Češi - Ryba, Eva, Radek a Helča - kteří se o nás doslechli už v Padumu a rozhodli se na pár dní zůstat a pomoci. V pátek odešli směr Shinku-La. Stejně tak odejde v neděli skupinka pod taktovkou Honzy Bence (Lenka, Zuzka, Markéta, Sally a Skoča). Po tak velkém odlivu dobrovolníků tu zůstaneme pouze ve čtyřech, s podporou švýcarské stálice Martina, čtyř dělníků a 4 - 5 vesničanů pomáhajících každý den.

image

Příští týden by měl z Manali co nejrychleji dorazit Honza spolu s Karolínou a novými dobrovolníky. Z Lehu přijede přes Kargil a Padum Gábi s Kóďou a Tennamem. Ti zajišťovali administrativu s místními úřady a zjišťovali možnosti ohledně dřevěné celní fasády. Už se těšíme na společné setkání.

Dle informací od Karolíny, která podporovala Jiříka v nemocnici v Dillí, je Jiřík pod dohledem českých lékařů již na cestě do Čech. Jiřík je transportován do nemocnice v Motole a my všichni držíme palce, aby mu silná vůle vydržela a on se uzdravil.

Na stavbě jsme zatím kompletně dokončili terasy, výkopy a venkovní toaletu se spektakulárním výhledem na vesnici a údolí. Dokončili jsme i kamenné výplně základů obvodových zdí. Kameníci štípou kámen, dnes máme již 80% materiálu na celou stavbu. Výroba cihel pokračuje úspěšně díky výpomoci vesničana Tinleho („Já, já...bricks making is good.“) místy až zběsilým tempem.

V kuchyni se nyní střídáme podle nálady a časových možností. Za zmínku stojí opět Jindrovo mistrovství - napřed neuvěřitelný čokoládový dort pro Michala a poté svíčková s jehněčím masem a skoročeskými knedlíky. Bravo! Přežili jsme i pár dní bez cukru, než nám ho včera dovezl vesničan Dorje.

Ve škole stále zvládá místní drobotinu Lenka, po víkendu se můžou děti těšit na Karolínu a Gábinu.

Počasí nás zatím příliš netrápí, lehce se ochladilo, ale stále převažují optimistické slunečné dny. Zdraví přeje všem, krom menších zažívacích potíží několika hrdinů.

Zpět k článkům.