VÝSTAVA FOTOGRAFIÍ PRO SLUNEČNÍ ŠKOLU NA LETIŠTI VÁCLAVA HAVLA

Letiště Václava Havla - Praha od 1.12. 2012 do 4.1. 2013 Po řadě menších výstav pro Sluneční školu přichází Občanské sdružení Surya s další. Tentokrát se výstava koná na pražském letišti Václava Havla, kde bude k vidění do čtvrtého ledna 2013. Spolu s otevřením výstavy na letišti spustilo sdružení Surya i online prodejní galerii a jako první nezisková organizace v Čechách uveřejnila svůj produkt na AppStore.

Občanské sdružení SURYA postavilo ve vesnici Kargyak (Džamu a Kašmír, indická část Himálaje) ekologickou Sluneční školu, která byla oficiálně otevřena v roce 2008. Od té doby sdružení celoročně zajišťuje provoz této školy. Vše se zrodilo z nadšení českého studenta ČVUT Jana Tilingera a na základě jeho diplomové práce. Stavba stojí a funguje díky pomoci řady dobrovolníků a darů od drobných i velkých dárců.

Loni se v rámci benefičních akcí a koncertu podařilo vybrat přes 300.000 korun českých. Výtěžek  byl v celé své výši věnován na zajištění celoroční výuky a tak tomu bude i letos. Financovány budou zejména učební pomůcky pro žáky, platy místních učitelů a náklady dobrovolníků, vybavení a chod budovy školy, výsadba stromů v okolí školy či zajištění komunikace.

 

Spojte příjemné s užitečným a pomozte dětem v Himálaji! Darováním naší originální fotografie můžete darovat dvakrát: Jednou darujete fotografii, jednou vzdělání dětem v Kargyaku.

 

Tým sdružení Surya a děti v Kargyaku děkují všem, kteří se přijdou na výstavu podívat, či si jen virtuálně prohlédnou kolekci fotografií na webových stránkách.

 

                                                                                             Jan Tilinger 


Zpět k článkům.