Ve škole je přes zimu veselo

Tak po 2 mesicich posilame dalsi report. V pulce prosince nam konecne dorazily dlouho ocekavane ucebnice pro deti. Samotna distribuce ucebnic zabrala skoro cely den, protoze nejake stale jeste schazely, jine byly v poctu znacne predimenzovany. Hodne deti take ve skole chybelo, protoze se nam po Kargyaku rozsirila chripkova epidemie. Zbytek deti jiz byl na ceste do okolnich vesnic, kvuli blizici se mu Losaru. (...)

Losar vypukl 14. prosince a v celem Kargyaku se slavilo 5 dni a noci. Popijely se mistni alkoholicke napoje, jedlo se jaci maso ve vsech podobach, zpivalo se a tancilo. Cela vesnice se rozdelila do asi 6 rodinnych klanu, ktere se postupne stridaly ve vzajemnych navstevach. Ja s Jirkou jsme se snazili alespon jednou navstivit kazdy rodinny klan a velmi jsme si to uzili. Zbytek prazdnin az do 25. prosince jsem vsak prolezela v posteli, protoze jsem si posledni den Losaru vymkla kotnik. Jirka mezitim pokracoval v navstevach vesnicanu, protoze do Kargyaku prisli 4 mnisi a zacalo obdobi pudz.

 V minulem reportu jsme se nezminili o mile navsteve Martina a Tomase ze spolecnosti Swarzwolf, ktera probehla v rijnu. Zminujeme ji nyni prave proto, ze kvuli teto navsteve, mely deti prekvapeni ve forme maleho darku „k vánocům“, ktery obsahoval svetylka prave od firmy Swarzwolf. 

Zacatkem ledna se nam ve skole zvysil pocet studentu na 35, protoze Slunecni skola je jedina otevrena skola behem zimy v sirokem okoli. Zabavy jsme si na zaver naseho pusobeni tedy uzili opravdu hodne.

Konecem ledna jsme stravili par dni se Zuzkou a Petou, rozloucili se s vesnicany a vyrazili smer Padum a Leh. 

Katerina a Jiri

 

 

 

 

Zpět k článkům.