Dopisy od učitelů

image

Kargyak, 22.12.2008

Ve škole, kterou sdružení Surya provozuje v Kargyaku již učím 8 měsíců a mohu konstatovat, že funguje velmi efektivně. Slyšel jsem jakési zprávy, že škola údajně vůbec nefunguje, což je naprosto neopodstatněné tvrzení. Tento dopis píši všem sponzorům a všem těm, kdo se o výstavbu a fungování školy zasadili a chci jen uvést, že škola velmi pomáhá jak dětem, tak i vesničanům. Děti se zlepšují ze dne na den a jejich pokrok v chápání probírané látky je obrovský. Nevím, jestli tento dopis jde proti něčímu zájmu nebo ne, nezajímá mě to, protože škola funguje a to je pravda. Za učitele, děti a vesničany, děkujeme všem sponzorům a těm, kteří projektu pomáhají a žádáme, aby dobře započatá práce pokračovala i v příštích letech.

Tenzin Yiga, učitel, Sluneční škola Kargyak

Kopie dopisu od Tenzinga Yigy

Ahoj Honzo,
zdraví Tě Penpa, učitel Sluneční školy v Kargyaku, tento dopis píši ve vesnici, 22. prosince a posílám mnoho pozdravů.

V Kargyaku učím již 2 měsíce a škola funguje perfektně. Děti dělají pokroky a jejich znalosti jsou velmi dobré. Je pro mě velmi příjemné tyto děti učit v této příjemně teplé škole, ačkoliv venku je poměrně zima.

Mnoho pozdravů posílají také všichni studenti Sluneční školy.

Příjemné svátky,
Penpa, učitel, Sluneční škola Kargyak

Kopie dopisu od Penpy

Já, Tenzin Topjor, občan Lehu, jsem dobře zavedený učitel ve Sluneční škole v Kargyaku. Od svého příchodu 7. listopadu 2008 pracuji s maximálním odhodláním a upřímností.

Během svého pobytu jsem byl svědkem toho, že tato dobře vybavená škola funguje na velmi dobré úrovni. Studenti velmi potřebují vzdělání a speciální konstrukce školy jim umožňuje studovat v pohodlném prostředí. Také vesničané jsou spokojeni s průběhem výuky, která byla zavedena v jejich vesnici. Mají pouze určité pochybnosti ohledně velikosti školy. V současnosti se učí ve třech místnostech, které, dle mínění vesničanů nemusí být v budoucnu dostatečné.

Proto, pro dobro místních lidí, oceníme veškerou pomoc a doufáme, že bude pokračovat i v nadcházejících letech.

Topjor, učitel, Sluneční škola Kargyak

Kopie dopisu od Topjora

Zpět k článkům.